Na het grondig doorspitten van mijn archief bleek dat Con Zelo in hun 90 jarig bestaan nog nooit eerder in competitie verband heeft gespeeld tegen SEW, waarvan akte.

Onder leiding van scheidsrechter Abdullah Oughris (voor sommigen geen onbekende, in zijn jeugdjaren hielp hij Thijs Dekker de kool van het land halen onder andere), die bij de toss duidelijk kenbaar maakte dat hij deze middag de baas was over het verloop van deze wedstrijd.

De herstelde Nils Nolten stond weer onder de lat. De voorgaande drie wedstrijden was Marco Houtenbos zijn vervanger en deed dat weer als vanouds. De tegenstander SEW dus een onbekende ploeg in 3A voor de thuisploeg, speelt al jaren in deze klasse en zelfs in betere tijden nog hoger. Met El Guennouni de no 3 in hun gelederen, afkomstig van de Blokkers. Geen onbekende dus, want vorig jaar speelde hij al tegen Con Zelo een dijk van een wedstrijd, want met zijn perfecte lange trap bediende hij regelmatig de voorwaartsen van SEW. Na een scrimmage voor het doel van Nils leek de bal er in te gaan, maar Stef wist met vereende krachten het leer uit de doelmond te jassen. In de 30e minuut tastte keeper Wierstra mis bij een corner van de thuisploeg, maar het liep met een sisser af voor de bezoekers. Niet veel later pegelde Reuser de bal in kansrijke positie over de deklat van Nils zijn doel, de eerste helft eindigde met 4 corners op een rij voor de thuisploeg. De laatste leverde bijna een treffer op, maar de inzet van Ralph Smit ging nipt naast. 

Na de rust begon Con Zelo voortvarend, de eerste aanzet leverde niets op. De tweede aanval was er een uit het boekje, Sander Houtenbos was de aangever, maar Ralph kon helaas de bal net niet in het doel krijgen. Aan de andere kant was Rekveld (eerder speler van Schagen) bijna trefzeker, maar zijn vrije trap ging rakelings over het doel van Nils, niet veel later viel toch de tegentreffer. De aangever was El Guennouni die deponeerde de bal met een ferme trap naar voren en via een één-tweetje belandde de bal bij Rekveld die Nils wist te passeren: 0-1. Boyd Boekel werd ingebracht voor Robert Agenant en niet veel later werd Nijs Bakker vervangen door Senna Houtenbos. Met nog 10 minuten op de klok, kreeg Con Zelo de kans om gelijk te maken, verdediger en de rots in de branding El Guennouni ging volgens de scheidsrechter in de fout, Boyd was doorgedrongen in de 16, maar werd daar getorpedeerd door de no 3. Penalty dus. Stef Smit bleef koel achter de bal staan tot heel SEW was uitgeraasd en schoot daarna de bal onberispelijk achter keeper Wierstra: 1-1. Er volgden toen nog enkele minuten bibberen voor het doel van Nils, maar onder aanvoering van Mike Dekker bleef het bij de 1-1, toch maar weer een prima resultaat .

Volgende week wederom thuis, nu tegen Grashoppers. Veel succes.