De thuiswedstrijd tegen Zeevogels bood, net als de uitwedstrijd, mogelijkheden voor Con Zelo. Toch eindigden de Waarlanders weer met lege handen.

Zeevogels speelde een sterke eerste helft met een aantal grote kansen. De soms rommelige verdediging hield echter stand, geholpen door de goed invallende doelman Chris Borst. Met Robert Agenant als laatste man kon Con Zelo Zeevogels tot de rust van scoren af houden en met Senna Houtenbos en Jan Doodeman zat er zelfs kans op een gelukstreffer in. De rust werd echter met een brilstand van 0-0 bereikt.

Zeevogels maakte na de rust korte metten met de ambitie om “de nul” te houden, aanvaller Hof zette de bezoekers in de 47e minuut op 0-1. Door die treffer gingen de bezoekers echter wat achterover leunen er zowaar kreeg Con Zelo het betere van het spel in handen. Meer en meer werd het doel van Zeevogels bestookt en er kwam meer venijn in de wedstrijd. Dit werd overigens door scheidsrechter Petitjean uitstekend in toom gehouden, waardoor het heel aantrekkelijk was om de strijd te aanschouwen.
In de 75e minuut brak Zeevogels toch weer eens dodelijk effectief door de Waarlandse defensie en spits Hopman kon de 0-2 afronden. Con Zelo bleef strijden voor iedere meter en in de 81e minuut werd dat via Senna Houtenbos beloond met de 1-2. Aansluiting pakken en door, zou je zo zeggen.
Daar dachten Egmonders anders over, want krap 10 seconden na de aftrap was, opnieuw door Hof, de marge weer op twee gebracht: 1-3. Die klap kwam Con Zelo niet meer te boven en de 1-4 in de slotfase (die Hof een hattrick opleverde) was voor de statistieken.

Een spannende en goede wedstrijd, maar zonder beloning die Con Zelo had verdiend. Het spel smaakt naar meer en moet toch meer punten op gaan leveren de komende wedstrijden. Op 5 maart is FC Purmerend (uit) de tegenstander en daarna maken we ons op voor de derby op 12 maart, thuis tegen Hollandia T.

Door Erwin Dam