Menige supporter dacht deze middag nu moeten de 3 punten maar eens in Waarland blijven, tegen Meervogels uit Akersloot gaat dat zeker lukken.

Onder leiding van scheidsrechter Edo Simon werd er precies om twee uur afgetrapt en wel onder ideale weersomstandigheden, vooraf had pupil van de week Bas Tesselaar keeper Hoogland reeds met een loepzuivere treffer gepasseerd, dus dat moeten onze voorwaartsen ook zeker gaan lukken.

Meervogels kwam sterk uit de startblokken en zette Con Zelo meteen in zijn achteruit, gelukkig was Mike Dekker weer terug, maar helaas was Stef Smit afwezig door een blessure en zijn plaats werd ingenomen door broer Freek. In de 27e minuut kwam Con Zelo goed weg, Tom Adrichem was de verdediging van de thuisploeg te slim af en stoomde op het vijandelijk waar hij buiten de 16 keeper Nils Nolten tegenkwam en werd getorpedeerd. Iedereen dacht aan rood maar het werd gelukkig geel omdat Pieter de Graaf zijdelings aanwezig was in het 16m gebied, de vrije trap van Broertjes ging rakelings naast het Con Zelo doel. De druk op het doel van Nils werd alsmaar groter en in de 34e minuut viel de eerste tegentreffer, op rechts werd Freek nabij de achterlijn vakkundig te kijk gezet en de voorzet belande bij de geheel vrijstaande Tom Adrichem die de bal voor het intikken had: 0-1. Niet veel later wist Con Zelo eindelijk zich te manifesteren in het vijandelijk doelgebied, eerst werd Jelle Moormann nog neergelegd rand 16, maar de vrije trap genomen door Freek leverde helaas niets op. Even later uit het niets veroverde Jelle wederom het leer, helaas redde keeper Hoogland ternauwernood de inzet van Jelle. De opleving was van korte duur vlak voor rust in de 41e minuut verspeelde Pieter de bal onnodig aan zijn tegenstander, die stoof met het leer richting het doel en zette zijn collega Jelle v/d Eng aan het werk die doeltreffend uithaalde voor 0-2. Niet veel later voorkwam Freek vlak voor de thee nog een tegentreffer, met een prima sliding wist hij dat te voorkomen.

De tweede helft begon zonder Nijs Bakker, die was aangeslagen achter gebleven in kleedkamer, zijn vervanger werd Robert Agenant. Con Zelo begon de tweede helft prima en waren in no time al meerdere keren op de helft te vinden van de tegenstander als de eerste helft, helaas de kansen voor de aansluitingstreffer kwam er maar werden niet benut, net op het moment dat je dacht hij gaat vallen viel hij aan de andere kant. Het was Jens Verduijn die de 0-3 achter keeper Nolten deponeerde. Dat was de genadeklap voor de thuisploeg. Ralph Smit kwam nog in het veld maar helaas de strijd was al gestreden om de 3 punten die te verdienen waren, een pluspunt was er wel, onze jongens bleven tot het eind van de wedstrijd voetballen, maar ondanks dat Meervogels met 0-3 voorstonden gaven ze geen duimbreed toe. Het viel wel op dat ze bij een overtreding diverse keren de bal weg trapten zonder dat de scheidsrechter hier in op trad, maar Boyd was wel de klos bij die ene poging. Helaas eindigde de wedstrijd 10 tegen 10 na een opstootje, de zoveelste charge op de benen van Jelle door Mees Tiebie was daar de aanleiding van.

Volgende week uit naar Heerhugowaard Noord daar wachten de spelers van Hugo Boys ons op, hopelijk wordt dat een leuke wedstrijd en slepen hoe dan ook de 3 punten over de Hoge Brug het Waarland in.

Veel succes!