Met de op papier zwakkere tegenstander Duinrand S mocht Con Zelo eigenlijk geen moeite hebben afgelopen zondag. Toch duurde het lang voor de Waarlandse formatie grip op de wedstrijd kreeg en uiteindelijk een grote zege kon bijschrijven. Hierdoor behaalde Con Zelo een tweede plaats in de bekerpoule, maar zijn we wel uitgeschakeld. VV Bergen won van Alcmaria Victrix (4-2) en gaat ongeslagen door naar de volgende ronde.

Con Zelo begon op eigen veld enigszins onmachtig tegen Duinrand S. De vierdeklasser was pas laat aanwezig en had een korte warming-up, maar dit bleek genoeg om het Con Zelo in de beginfase onmogelijk te maken om iets te creëren. In de 18e minuut brak de spits van De bezoekers zelfs door richting het doel van Daan Zutt (de andere keepers zitten in de lappenmand) en prikte de 0-1 binnen. Hét sein om wakker te worden was gegeven en eindelijk volgde er een offensief van Con Zelo, met kansen voor Ralph Smit, Geert de Graaf en Jelle Moormann. De goed spelende Levi Hoogendorp bracht de gelijkmaker op de teller, toen hij de slecht uitgevoerde buitenspelval van Duinrand S ontweek en de bal over de doelman lobde: 1-1. De verdedigers foeterden nog op hun assistent, maar het was toch echt hun eigen slordigheid die Levi dit buitenkansje opleverde.
De Waarlanders bleven doordrukken en er volgden meer kansen, met vlak voor rust een schot van Ralph Smit die nét naast getikt werd. Twee minuten later wist Ralph wel het net te vinden, met een verwoestend schot vanaf randje zestien pegelde hij de 2-1 binnen. Een perfect moment, zo vlak voor rust.

De wit-blauwe formatie uit Schoorl kwam scherp uit de kleedkamer en Daan Zutt kon zijn waarde bewijzen toen hij direct in de 49e minuut zich moest redden in een 1-op-1 situatie. Dit deed hij met verve en hij behield rustig zijn doel schoon. Er volgde een wat moeizame fase met weinig kansen voor beide ploegen, tot in de 63e minuut de ingevallen Boyd Boekel van zich liet horen. Met een tweetal doorbraken kwam hij dichtbij, maar kon hij net niet genoeg kracht achter de bal krijgen om de keeper te verschalken. Dit lukte een paar minuten later wel, toen een schot van Levi Hoogendorp richting het doel ging en Boyd (misschien) het laatste zetje gaf: 3-1. Het verzet van de bezoekers was nu wel gebroken en de puf raakte eruit, met slordigheden tot gevolg In de 82e minuut kon Ralph Smit dit afmaken en aantekenen voor de 4-1. En net bekomen van die klap, sneed een steekpass van Sander Houtenbos op Jeroen van Dijk andermaal door de defensie. Jeroen was niet zelfzuchtig en legde de bal panklaar voor opnieuw Ralph Smit en de 5-1.
Een rommelig einde van de wedstrijd volgde nog toen er zeker geen sprake was van buitenspel voor Jelle Moormann, deze echter wel stopte met voetballen door het onterechte vlagsignaal en een verdediger van Duinrand S de bal in het eigen strafschopgebied maar oppakte. Scheidsrechter Bakker wist ook niet goed hoe te handelen, dus na de feitelijke handsbal floot hij toch maar af en waar het thuispubliek de logica zag in de strafschop, besloot de arbiter de ouderwetse stuiterbal uit de kast te halen. Spelregeltechnisch niet uit te leggen, maar het maakte voor de wedstrijd toch niet meer uit. Niet veel later volgde dan ook het eindsignaal en sloot Con Zelo de bekerwedstrijden toch nog heel verdienstelijk af.

Zondag opent Con Zelo de competitie met de uitwedstrijd in Bovenkarspel tegen KGB, aanvang om 14.00 uur.

Door Erwin Dam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *