Voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen VVS ’46 klonk opnieuw dat een gelijkspel of winst een buitengewoon goed resultaat zou zijn, na de winstpartij vorige week tegen koploper Westfriezen. De krappe 0-1 zege was dan ook een geweldig resultaat in een toch al imposante reeks van de Waarlanders.

Vanaf de aftrap liet Con Zelo zien zeker niet bang te zijn voor de thuisploeg, want al in de tweede minuut kon Sander Houtenbos een schot(je) lossen op het doel van doelman Appel. Een paar minuten later werd er zelfs een vloeiende aanval opgezet door Sander, Robert Agenant, Jelle Moormann en Ralph Smit, maar dit leidde slechts tot een corner. Ondertussen maakte Con Zelo het spel, met ook Pieter de Graaf als opkomende linksback, en duurde het tot de 14e minuut voor de thuisploeg voor het eerst een beetje gevaarlijk werd. Wat slordigheid in de achterhoede zorgde voor de eerste mogelijkheden, maar met ingrijpen van de Waarlandse defensie werd doelman Chris Borst nog niet op de proef gesteld. Er volgde een periode waarin Con Zelo op de counter speelt, maar waar kansen aan beide kanten schaars zijn. Zeker is dat Con Zelo niet de mindere was in dit duel, waar dit in het nabije verleden toch de verwachting was, en dat leidde in de 36e minuut dan ook tot een welkome 0-1 voorsprong. Opnieuw kon Sander Houtenbos in een schietpositie komen en kon doelman Appel maar nauwelijks redding brengen. Geert de Graaf was als eerste bij de opspringende rebound en kopte beheerst de 0-1 binnen. Voor rust werd het nog wel even een wervelstorm van VVS ’46, voornamelijk aan de hand van de nummers 11 en 14 (R. Koelemeijer en Dol), maar de pirouettes en andere capriolen brachten de Waarlandse achterhoede niet echt aan het wankelen. Daarmee brak de rust aan met een lekkere voorsprong.

De tweede helft werd zonder Robert Agenant aangevangen, die door Mike Dekker werd vervangen. Mike, net aan hersteld van zijn hoofdwond na de wedstrijd tegen Westfriezen, versterkte de verdediging en er de opstelling werd daarmee iets opgeschoven. Con Zelo kwam wel meteen onder druk en het eerste kwartier was het veldspel ook echt wel voor de Spanbroekers. Toch kwamen de echt grote kansen niet tot stand en kon Chris de inzetten van de oranjehemden schijnbaar moeiteloos pareren. Het duurde tot de 64e minuut voor Con Zelo zich weer wat herpakte en tot de eerste kansjes van de tweede helft kwam, maar de wedstrijd leek zich wat te stabiliseren. Een kwartier voor tijd sloeg dan toch even de vlam in de pan, wanneer invaller G. Koelemeijer besloot een volkomen onnodige en harde tackle uit te moeten voeren. Het kwam hem op een rode kaart van scheidsrechter De Jager te staan en in het opstootje wat volgde ontving Chris geel voor zijn aandeel. Een smet op een stevig, maar tot dan toe fair, duel. Een spannende slotfase volgde, waarin de ruimtes groter werden en waarin beide ploegen de aanval zochten, gepaard met enkele grote kansen. Zo mochten namens de rood-zwarten Sebas van Balgooy, Jan Doodeman, Pieter de Graaf, Sander Houtenbos en Jeroen van Dijk allemaal minstens één keer op doel schieten, maar stuk voor stuk troffen zij doelman Appel of het zijnet. Aan de andere kant was Chris Borst een sta-in-de-weg en als de “man of the match” verkiezing objectief was geweest, was eerder onze doelman dan doelman Appel daartoe verkozen.

Terwijl het eindsignaal van scheidsrechter De Jager lang op zich liet wachten, keken de Waarlandse supporters ook met een schuin (en hoopvol) oog naar de andere uitslagen in 3A. Immers, bij winst was er zelfs kans op een periodetitel als de andere uitslagen gunstig uitvielen. Het verlies van FC Medemblik en KGB deze zondag waren daarin gunstig, maar doordat concurrent Grasshoppers won van Winkel pakten zij de 2e periode en kwam Con Zelo een punt tekort. Desalniettemin staat Con Zelo nu zeer verdienstelijk zesde (op moment van schrijven) met 29 punten uit 17 wedstrijden.

Op donderdag 14 april speelt Con Zelo de volgende wedstrijd, om 19.30 uur thuis tegen KGB.

Door Erwin Dam