Op 8 januari vulde het hoofdveld zich met voetballers en de kantine met supporters van Con Zelo handbal en voetbal. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje boekte het van trainingskamp teruggekeerde Con Zelo 1 een 3-0 zege op Oud Con Zelo, wat de interim staf en de spelers terechte complimenten opleverden.

Die complimenten mocht voorzitter Erwin Dam ook overbrengen aan twee nieuwe Leden van Verdienste: Jan Stoop (Roezel) en Johan (Bohan) Bakker. Onder toeziend oog van een goedgevulde kantine mochten zij hun onderscheidingen in ontvangst nemen.

Jan is ruim 50 jaar onafgebroken lid van Con Zelo en als speler, begeleider, vlagger en nog altijd als scheidsrechter op het veld te vinden. Daarnaast heeft hij met zijn bedrijf de jeugd en senioren van Con Zelo jarenlang gesponsord, tot hij vorig jaar Pallethandel de Weel van de hand deed. Nu geniet hij van zijn recreatief sportieve leven en beloofde nog zeker tien jaar bij Con Zelo te blijven.

Johan, die we beter kennen als Bohan, maakt buitengewoon veel vrijwillige uren op Sportpark de Groet, met name in de zomermaanden. Dagelijks is het beregenen van de voetbalvelden zijn “werk”, zijn de velden letterlijk zijn oogappel. Pas als je doordeweeks overdag op het complex bent, zie je hoeveel uren deze (tot voor kort niet eens lid) vrijwilliger aan Con Zelo besteedt. We moesten Bohan een paar maanden terug eerst even lid van de vereniging maken, nu is hij terecht Lid van Verdienste.

Tussen alle regels door werden de nodige nieuwjaarswensen geuit, gaf de Omni een voorschot op een nieuwe vrijwilligersavond (12 mei 2023) en kon de Omni een lagere drankprijs voor de donderdagavond bekend maken.

Vanuit de voetbal ook nog de belangrijke mededeling van wat bijna iedereen al wist: in 2023/‘24 én 2024/‘25 zal Larbi Loukou terugkeren als hoofdtrainer bij Con Zelo. Daarmee keert op technisch vlak hopelijk de rust en stabiliteit terug, die we nodig hebben in de 3e klasse.

Mij rest iedereen een hartelijk, gezond en sportief 2023 te wensen, vol plezier in de zaal en op het veld!

Erwin Dam
Voorzitter vv Con Zelo

Larbi Loukou en Erwin Dam hebben de handtekeningen gezet.
Jan Stoop als Lid van Verdienste.
Johan Bakker als Lid van Verdienste.
Oud Con Zelo 1, onder leiding van Co v.d. Gulik en Herman Zomerdijk.
Con Zelo 1, onder leiding van Rick van Herk en Eric Oudeman.

Door Erwin Dam