Con Zelo heeft tegen VVW de nul gehouden, terwijl er 70 minuten lang met 10 man gespeeld werd. Daarmee voelde het doelpuntloze gelijkspel toch als een morele overwinning.

Trainer Dennis Kanne moest na 20 minuten, waarin niet veel was gebeurd, improviseren omdat Jan Doodeman aan de noodrem moest trekken. Een geval van “je kunt hem geven” werd door scheidsrechter Snoek onverbiddelijk opgevolgd en Jan kon de kleedkamer voortijdig opzoeken. Voor de wedstrijd was dit moment eigenlijk best aardig, want er kwam ruimte voor kansen over en weer. VVW raakte de paal en uitblinker Nils Nolten moest zich een paar keer strekken, maar aan de andere kant zorgden de corners van Con Zelo ook voor spanning voor de doelmond van VVW.

Na de rust (waarbij het eerste fluitsignaal door de meeste toeschouwers werd gemist, omdat dit gelijk viel met de start van de GP op Zandvoort) bleef Con Zelo goed onder de druk uit voetballen en met veel inzet en snelheid kwamen er diverse kansen. Onder anderen kwamen Boyd Boekel, Senna Houtenbos en Jim Langendijk in schietpositie, maar het ontbrak aan venijn in de pogingen. VVW verschalkte de Waarlanders wel één keer, maar het schot ketste hard van de lat. Het bleef daardoor steken op 0-0 in deze eerste bekerwedstrijd.

Volgende week zondag de uitwedstrijd tegen Zwanenburg en daarna is het afwachten of het bekeravontuur een vervolg krijgt. Op 25 september opent Con Zelo de competitie thuis tegen SV De Rijp.

Foto: archief, Arie Boekel

Door Erwin Dam