De thuiswedstrijd op een zonnig Sportpark de Groet tegen Hauwert ’65 is met 0-2 verloren. Een gehavend Con Zelo was niet bij machte om het goede spel van de afgelopen weken voort te zetten.

Al voor de wedstrijd speelde de ziekenboeg de Waarlanders parten, want Jelle Moormann haakte tijdens de warming-up af en ook Sebas van Balgooy kampte met een zere hamstring. Daarnaast waren Chris Borst en Nils Nolten niet in staat om het doel te verdedigen, waardoor Zeb Stoop zijn basisdebuut maakte. Chris kwam wel binnen de lijnen, na vijf minuten moest hij de geblesseerde Sebas vervangen en met een hand in het gips speelde hij bijna de hele wedstrijd.
Een rommelige voorbereiding en ook een rommelig spelbeeld. Gelukkig was het mooi weer en konden de vele toeschouwers genieten van de warme temperatuur en koude dranken, want van het veldspel kregen ze het niet warm of koud. Het duurde tot de 20e minuut voor Con Zelo eindelijk het spel wat ging beheersen en de kansen op de rand van het strafschopgebied ontstonden. Schoten op doel konden we echter nog niet bespeuren en het was dan ook Hauwert die voor het eerst de bal tegen de touwen schoot. De Waarlandse defensie werd gered door de vlag van René Nolten, die buitenspel zag.
Hierna liepen richting de rust de gemoederen soms wat hoog op, vervelende overtredingen over en weer, maar de Utrechtse scheidsrechter Moustaadil liet veel toe. Sommigen betwistten zelfs of de leidsman de kaarten niet vergeten was, maar hij hield ze in ieder geval op zak.
Con Zelo plaatste vlak voor rust nog een slotoffensief met kansen voor Senna Houtenbos en een snoeihard schot van Nijs Bakker, maar de ballenvanger had vanmiddag meer werk dan de doelman.

O19 doelman Zeb Stoop moest scherp uit de kleedkamer komen, want al na een paar minuten na de thee moest hij stijlvol optreden op een schot van de bezoekers. Hij doorstond deze test met verve en ook in het kwartier daarna bleef hij op de been. Con Zelo kwam echter niet meer uit de verdrukking en Hauwert rook de kans om de thuisploeg pijn te doen. Dat lukte in de 68e minuut, toen de compleet vrijgelopen Eijkenaar vlak voor het doel in kon koppen en Zeb kansloos liet, 0-1. Een harde tik voor Con Zelo en haar supporters, die in gedachten toch rekenden op een overwinning. Er volgden daarna ook wel iets meer kansen voor de roodhemden, maar écht gevaarlijk voor het doel van keeper Blaak werd het nooit.
Met het zoeken naar een goal kwam er wel meer ruimte in de verdediging, waar Hauwert steeds beter gebruik van maakte. Eerst moesten Mike Dekker en Senna Houtenbos een eigen verdedigende fout nog corrigeren, maar vlak daarna kon niemand meer verhinderen dat M. Shashtawy helemaal vrij voor het doel kwam te staan en de 0-2 gemakkelijk binnen kon schieten. Met nog een paar minuten te gaan was de strijd gestreden. Chris Borst werd direct na de 0-2 gewisseld voor Thijs Vennink en tegen het slot mocht Kai de Leeuw debuteren als invaller voor Stef Smit, maar geen van deze ingrepen leidde Con Zelo terug in de wedstrijd.

Zo leed Con Zelo een toch onverwachte nederlaag en pakte Hauwert voor hen uiterst belangrijke punten in de strijd tegen nacompetitie. Voor Con Zelo is dat nu uit zicht en is er met nog drie wedstrijden te gaan weinig meer te winnen of te verliezen. Desalniettemin zullen de komende wedstijden (Always Forward uit, Hugo Boys thuis en De Blokker uit) hopelijk nog mooi voetbal, inzet en strijd laten zien, want het gaat toch boven verwachting goed zo in de derde klasse.

Con Zelo speelt op 22 mei om 14.00 uur bij en tegen Always Forward. Op 29 mei is de derby thuis tegen Hugo Boys, aanvang 14.30 uur en na afloop is er BBQ en live muziek.
Op 2e Pinksterdag, 6 juni, is de laatste wedstrijd uit bij De Blokkers en bij terugkomst in de kantine is de uitreiking van de Speler van het Jaar door de Vrienden van Con Zelo. Dit zal direct de seizoensafsluiting zijn van het veldvoetbalseizoen.

De foto’s zijn gemaakt door Arie Boekel

Door Erwin Dam