Vorig seizoen zou dit de vierde wedstrijd worden, maar door corona lag de competitie na drie speelronden op zijn oor. In het seizoen 2018-2019 werd het in 4A nog een verdienstelijke 0-4 voor Con Zelo. Nu staan de Medemblikkers op de eerste plaats met een pittig doelsaldo. Nu wederom corona, dus werd er geen publiek gewenst om deze wedstrijd bij te wonen.

Het was prima weer om te voetballen en dat deed de thuisploeg dan ook, sterk aanvallen en dat resulteerde reeds in de 17e minuut in een treffer van J. Woudenberg: 1-0. Niet veel later, in de 20e minuut was het wederom raak. Een opdringerig Con Zelo werd fataal, N. Koster was Sebas van Balgooy te slim af en had de doorgang naar het vijandelijk doel, keeper Nils Nolten was kansloos op zijn inzet die de 2-0 opleverde. Con Zelo kwam daarna af en toe bij de thuiskeeper Slot, maar een inzet van Ralph Smit en een poging van Jan Doodeman, daar bleef het bij. Aan de andere kant poogde de thuisploeg de voorsprong te vergroten maar Nils behoedde Con Zelo daarvoor: met een schitterende redding tikte hij de inzet tot een corner. Vlak voor de rust viel toch nog de aansluitingstreffer, de eerste poging was van Robert Agenant, zijn inzet werd gekeerd door keeper Slot, maar daarna vond Geert de Graaf de sleutel en Slot had het nakijken: 2-1. In de rust gingen alle bezoekers (3 in getal) om de koffie in de kantine.

De tweede helft werd geheel anders, de aansluitingstreffer vlak voor de rust deed Con Zelo blijkbaar goed en Ivo’s preek deed de rest. Bij de thuisploeg liep het niet meer zoals voor de rust, de trainer wisselde enkele spelers, daar waren enkele spelers niet mee eens zo te horen langs de lijn. Toch moest keeper Nils meerdere keren ingrijpen en aan de andere kant had keeper Slot ook meer te doen. De kansen voor de gelijkmaker waren er wel zeker, maar het vizier van onze voorwaartsen ontbrak deze middag. In de 24e minuut kwam Boyd Boekel erin voor de moegestreden Robert, er kwam meer en meer dreiging voor het doel van Slot. Met nog een kwartier te gaan verliet Sander Houtenbos het veld voor Jeroen van Dijk, ondanks de druk van Con Zelo bleef het nog steeds 2-1. Pieter de Graaf raakte geblesseerd en Senna Houtenbos kwam voor hem in zijn plaats. Toch kwam Con Zelo in blessuretijd langszij, eerst maaide Jan nog over de bal maar het was Freek Smit die verwoestend uithaalde. Dwars door vallende en opspringende spelers van de thuisploeg belandde de bal achter Slot: 2-2. Zie de foto’s hieronder. Precies op tijd, want de speeltijd zat er op volgens scheidsrechter Broers.

Een dik verdiend punt tegen de koploper in 3A. Volgende week thuis tegen VVW, veel succes.