Na de doordeweekse overwinning op Hauwert woensdag in Andijk 0-3 kwam de koploper uit Zwaag op bezoek. De heen wedstrijd werd nog met 7-1 verloren na een wervelende tweede helft van de Westfriezen; op het kunstgras werd Con Zelo zoekgespeeld. Maar elke wedstrijd is anders, na een winterse periode afgelopen week leek deze wedstrijd niet door te gaan, maar het weer keerde om eind van de week en de sneeuw verdween net zo snel weer als het was gekomen. Het veld was prima bespeelbaar en het was weer genieten deze middag op Sportpark de Groet.

En met name hoe onze jongens de koploper te lijf gingen. In de 10e minuut zette Geert de Graaf zijn ploeg op voorsprong, 1-0. Niet veel later een combinatie tussen Jelle Moormann en Sander Houtenbos strandde in de 16. Het neerleggen van Jelle werd door scheidsrechter Dumont niet gehonoreerd met een strafschop. In de 25e minuut werd scheidsrechter Dumont door keeper Langereis in de val gelokt, die suggereerde een blessure in opdracht van zijn trainer Schouten om zodoende bij de zijlijn enkele spelers te roepen voor een tactische omzetting door te nemen!

Even later was aanvoerder Mike Dekker, een rots in de branding achter, de dupe van een onbehouwen actie van een Westfries en moest het veld verlaten met een hoofdwond dat niet zo gauw was te repareren, zijn vervanger werd Robert Agenant. Vlak voor rust een wervelende aanval op rechts van de thuisploeg die schitterend werd afgerond door Sebas van Balgooy, die keeper Langereis kansloos liet en 2-0 op liet tekenen. Vlak daarvoor had Langereis zijn ploeg met een schitterende safe op een inzet van Stef Smit zijn ploeg nog gered voor een tweede treffer, maar de inzet van Sebas was hem te veel deze keer. Niet veel later, in de blessuretijd van de eerste helft wist Chris na een slippertje toch nog de bal uit zijn doelmond te verkrijgen om zodoende met een prima voorsprong te gaan rusten.

De tweede helft zetten de bezoekers Con Zelo meteen onder druk om de aansluitingstreffer te forceren, maar onder leiding van Stef en zijn maten leverde dat noemenswaardig niet veel op voor het doel van Chris. De thuisploeg daarentegen met Jelle Moormann, Ralph Smit en Geert de Graaf, stichtte met hun snelheid en behendigheid meer gevaar dan de bezoekers, maar hun inzetten werden keer op keer gepareerd door keeper Langereis. Met nog een kwartier te gaan leek Jelle definitief de wedstrijd te gaan beslissen, weggestuurd door Stef omspeelde hij de keeper maar zijn inzet ging helaas over het lege doel heen. Sander werd nog vervangen door Nijs Bakker en al met al na 90 minuten spelen floot Dumont de wedstrijd af. Een dik verdiende overwinning op de koploper.

Volgende week uit tegen VVS ’46,¬†veel succes.