Na de ongelukkige nederlaag tegen Zeevogels vorige week, kregen onze jongens een pak slaag van de heren uit Purmerend. Namelijk het werd een smadelijke 0-5 nederlaag, Con Zelo miste twee vaste spelers voor deze wedstrijd (namelijk Mike Dekker en Geert de Graaf). Een gedegen aderlating bleek dat na 90 minuten die geleid werd door onze vriend D. Kortekaas. Vooraf werden onze spelers nog op de foto gezet voor het Schager Weekblad, dat jaarlijks de clubs uit onze regio in beeld brengt.

De eerste de beste poging kwam van de voet van Stef Smit die de bal op de lat van keeper Koreman zijn doel deponeerde, daarna was het de beurt van de bezoekers die hun aanval zag stranden voor het doel van Nils Nolten en geheel Purmerend, inclusief hun coach D. Tevreden, claimde een strafschop maar de scheids zag dat anders. In de 21e minuut belandde zowaar de bal op de lat van Nils Nolten zijn doel, niet veel later probeerde D. Bos het, maar zijn inzet was voor Nils geen probleem. Daarna strandden aan de andere kant Jelle Moormann en Boyd Boekel in de vijandelijke 16 om een voorsprong te forceren, op slag van rust komen de bezoekers alsnog op voorsprong een prima aanval werd door V. Snijder afgerond tot een doelpunt 0-1.

Trainer Dennis Kanne had tijdens de rust alle tijd om onze jongens op te peppen voor de tweede helft, maar helaas werden ze al na 5 minuten spelen afgetroefd. Wederom was V. Snijder de maker via een kopbal wist hij keeper Nils Nolten te passeren 0-2 =. Jan Doodeman werd vervangen door Robert Agenant, Jan was voor de rust bij een doelpoging lelijk geraakt helaas ontging deze charge dat bij de scheids. Deze tegentreffer deed Con Zelo uiteindelijk de das om, ze kwamen hun eigen helft niet meer af , de bezoekers  waren zo gretig en wilde meer in de 60e minuut was het 0-3 door wederom een kopal, nu door J. Neuteboom. Boyd en Jelle probeerden de bal maar zelf op te gaan halen, maar helaas dat gelukte ook niet. In de 67e minuut was het wederom J. Neuteboom die doel tof via een corner 0-4. Senna Houtenbos werd gewisseld door Levi Hoogendorp en Joep Blankendaal had al plaatsgenomen voor Pieter de Graaf. Met inbreng van Levi kwamen er ook nog mogelijkheden voor een ere treffer, maar helaas de inzetten van Jelle en Sebas van Balgooy waren een prooi voor keeper Koreman. Vlak voor tijd kwamen de bezoekers nog op 0-5, het was Y.Nederhof die de prima keepende Nils Nolten voor de vijfde keer wist te passeren. Het collectief was vanmiddag ver te zoeken.

Volgende week maar weer beter, uit tegen Hollandia T.