Ja, u leest het goed: 7-1. Dat zijn nederlagen daar wordt je niet vrolijk van als speler, keeper en supporter. Bij binnenkomst op het complex kregen we een wedstrijd programma met voorop een foto van de selectie met hun gehele begeleiding erop, bij dat zien stonden we al met 1-0 achter. De wedstrijd begon 15 minuten later dan gepland.

De Westfriezen spelen op kunstgras en met dit slechte weer deze middag was dat dus prima te doen. De thuisploeg had in de voorgaande wedstrijden reeds 18x gescoord, dus we waren gewaarschuwd. Doch in de 10e minuut lag de bal reeds achter keeper Nils Nolten, een misverstand met een van zijn verdedigers kwam de bal voor de voeten van W. Mak die vernietigend uithaalde: 1-0. Westfriezen dicteerde het spel en wist steeds de vrije man te vinden. Con Zelo had aanvallend weinig in te brengen, na een corner van de bezoekers (zonder enig resultaat) was het de beurt aan de thuisploeg via een snel opgezette aanval belandde de bal bij Steenman en nadat eerst de paal nog werd geraakt belandde de bal in de 30e minuut achter Nils en stond het al 2-0. Vlak voor de rust viel reeds de genadeklap, in de 37e minuut werd het 3-0 door J. Broers en even later door T. Overtoom de 4-0. Helaas keurde de scheidsrechter daarna nog een treffer van Con Zelo af door vermeend aanvallen van de keeper, wij zouden deze goedkeuren maar hij was de baas deze middag en soms ook in het voordeel van de thuisploeg helaas.

Na de thee werd Geert de Graaf ingezet voor Boyd Boekel en warempel Con Zelo trok alle registers open. Jan Doodeman schoot meteen al raak voor de 4-1 en niet veel later was Geert bij de 4-2. Helaas wist de keeper dit te voorkomen. Con Zelo probeerde er nog wat van te maken maar de tweede treffer bleef uit. In de 60e minuut ging Geert op de keeper af en werd neergelegd in de 16, maar helaas besliste de scheidsrechter op grote afstand geen penalty. Niet veel later viel de 5-1 aan de andere kant door Overtoom, Nijs Bakker en Jan Doodeman werden vervangen door Senna Houtenboes en Robert Agenant. Helaas scoorde de thuisploeg in het laatste kwartier nog 2x Mak en v Beek waren de daders: 6-1en 7-1. Ondertussen werden de lampen ontstoken, het was net nog geen avond in Zwaag, de thuisploeg bleek twee of drie maten te groot voor Con Zelo. Het bleef bij de 7-1, gauw maar vergeten deze regenachtige middag in Zwaag.

Volgende week thuis tegen VVS ’46, veel succes.