Na de doordeweekse derby tegen Hugo Boys dat in een 1-1 gelijkspel eindigde, kwam nu de ploeg uit Hoorn Always Forward op bezoek. Onder leiding van ons alom bekende en omstreden scheidsrechter Kortekaas streden deze middag Con Zelo en Always Forward om de 3 punten die bij winst zijn te verkrijgen. Bij Con Zelo deze keer weer eens Chris Borst op het doel, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Nils Nolten verving.

Pas in de 17e minuut wist Con Zelo het doel van de tegenstander te vinden, de inzet van Sebas van Balgooy werd gepareerd door de keeper. De tegenstander had het doel van de thuisploeg ook nog niet gevonden, in de 24e minuut moest Chris pas echt aan de bak. Na een half uur spelen kregen de bezoekers een vrije trap te nemen net buiten de 16, de inzet ging over Chris heen die eigenlijk te ver voor zijn doel stond helaas: 0-1. Vlak daarna was Robert Agenant dicht bij de gelijkmaker, maar vrij voor het doel schoot hij de bal in de handen van de doelman. Niet veel later wist Geert de Graaf na een prima actie over rechts de gelijkmaker te maken. Helaas werd deze door scheidsrechter Kortekaas afgekeurd op advies van de grensrechter, onterecht bleek achteraf, maar de VAR werkt nog niet in het amateurvoetbal en dus moeten we het maar doen met deze koekenbakkers.

Na de thee ging Con Zelo door om de gelijkmaker te forceren, maar Always Forward gaf geen krimp. Jan Doodeman en Robert Agenant werden gewisseld door Nijs Bakker en Ralph Smit om de druk met fris elan op te voeren. En jawel in de 70e minuut was het raak voor de thuisploeg: het was Ralph die raak wist te schieten en dus 1-1 maakte. Trainer Ivo Rohling wisselde Jelle Moormann nog voor Senna Houtenbos om de 3 punten binnen te halen, doch ook wel riskant want de tegenstander wilde die ook wel mee nemen naar Hoorn. Dankzij Chris die met een ferme snoekduik de prima ingeschoten vrije trap uit zijn doel wist te tikken, bleef Con Zelo vasthouden. De laatste kans was zelfs nog voor de thuisploeg, maar het bleef uiteindelijk bij de 1-1.

Volgende week uit tegen Grasshoppers, veel succes.

NB. Con Zelo speelt de komende drie wedstrijden uit tegen Grasshoppers, Winkel en Hauwert ’65. Die laatste wedstrijd is op woensdag 30 maart en wordt om 20.15 uur gespeeld bij Sporting Andijk.